TAP Air Portugal légitársaság blogja

TAP Air Portugal légitársaság magyar nyelvű blogja, ahol a TAP Air Portugal légitársasággal és a legnépszerűbb desztinációival kapcsolatos információkat talál.

TAP budapesti járatnyitás - Echo tv riport

Ismét közvetlen járatot indított Budapestről Portugáliába a TAP Portugal légitársaság, ennek alkalmából Szolnok Péter, a TAP regionális képviselőre nyilatkozott az ECHO TV-nek:

„Nagyon örülünk annak, hogy visszatértünk és a tavalyi év után újra jelentkezhetünk azzal, hogy napi járattal repülünk Budapest és Lisszabon között. Számunkra azzal, hogy az Airbus 319-es gépei portugál utasokkal a fedélzeten Budapesten landolnak, monstantól ismét innen Magyarországól tudjuk az utasokat szállítani Lisszabonba, illetve Lisszabonon keresztük Portóba, Algarve-ba, Madeira-ra, az Azori-szigetekre és a többi gyönyörű szép úticélra.

...
0
Olvasás folytatása
481 Hits

2017-től visszatér a TAP Budapestre

Visszatér a TAP Budapestre

December 7-én immár hivatalossá vált, amit szakmai körökben már régóta találgattak: jövő nyártól ismét jár a TAP Portugal Lisszabon-Budapest járata.

Forrás: turizmus.com

A gépek július elsejétől minden nap megteszik az utat a két főváros között, és egész évben közlekedni fognak.

A járatok pénteken és szombaton este 23.55-kor indulnak Lisszabonból és 4.25-kor szállnak le Budapesten, ahonnan reggel 5.50-kor indulnak vissza. A további napokon reggel 10.35-kor indulnak Lisszabonból és 15.05-kor szállnak le Budapesten, majd 15.50-kor fordulnak vissza.

...
0
Olvasás folytatása
730 Hits

TAP Portugal blog játék nyertesei

Kedves Játékosok!

Véget ért a blog játék, amelyben igen tartalmas és magas színvonalú blogok születtek. A verseny eredménye a következő lett:

 

...
0
Olvasás folytatása
975 Hits

5 dolog, amit látnod kell, ha Brazíliában jársz

Brazíliában annyi a csodálatos látványosság, hogy mielőtt az ember odalátogat, szinte nem is tudja eldönteni, miből válogasson. Öt olyan helyszínt gyűjtöttem most össze, melyeket mindenképpen érdemes megnézni, ha az országban jártok.

1. Iguazú-vízesés

...
20
Olvasás folytatása
1081 Hits
0 hozzászólás

Lisboa - Az óceán ölelésében

Kedves Olvasó!

 

all2Ezen az oldalon néhány napos lisszaboni tartózkodásom kapcsán összegyűlt tapasztalataimat szeretném megosztani, ötleteket adni a város felfedezéséhez. Bízom benne, hogy írásom és képeim  az utazásra és a portugál főváros megismerésére fogják buzdítani a Kedves Olvasót.

...
24
Ehhez a bejegyzéshez érkezett legutóbbi hozzászólások
szarvy

torony

A Belém tornyok kicsiben és nagyban ábrázoló fotó különösen tetszett Remek bejegyzés!
szerda, 30 december 2015 5:05 PM
Olvasás folytatása
1705 Hits
1 hozzászólás

Nem léphetsz kétszer ugyanabba az óceánba

Egy szolnoki magyar házaspár három hónapos nyaralása a brazíliai Salvadorban

Salvadori kikötő

A salvadori kikötő látványa a felsővárosból.

 

...
5
Legutóbbi hozzászólások
Lupus
Én is azok közé tartozom, akik az utazás előtt, ha halkan is, de hangot adtam csodálkozásomnak: "Ha már nagy utazás, akkor miért p... Read More
csütörtök, 17 december 2015 10:10 AM
Lupus
Főként azoknak szól ez az üzenet, akik - hozzám hasonlóan - nem csak végigolvasták-nézték ezt a blog-bejegyzést, hanem értékelni i... Read More
csütörtök, 17 december 2015 10:10 AM
tapmagyar
Kedves értékelők! A csillagokat nem sorban, hanem egyszerre lehet kattintani, azaz ha pl nagyon tetszett a blogbejegyzés, akkor a ... Read More
csütörtök, 17 december 2015 10:10 AM
Lupus
T. TAP Portugal Blog-admin, Köszönöm a gyors segítséget, most már tényleg az az értékelés látható a blog után, amit valóban adni k... Read More
csütörtök, 17 december 2015 12:12 PM
IRAM
Nagyon szép helyen töltitek a telet, most már csak az a kérdés, hogy fenyőfát honnan szereztek?! Boldog Karácsonyt és Új Évet!
csütörtök, 17 december 2015 3:03 PM
Olvasás folytatása
1590 Hits
5 hozzászólás

Fergeteges riói karnevál 2016

Brazil körutazás helyi magyar nyelvű idegenvezetővel

Program: A magyar utazási piacon egyedülállóként csoportos utat indítunk a jövő évi riói karneválra, a világ leglátványosabb fesztiváljára! Utunk középpontjában a karnevál, annak is legfőbb eseményére, a Győztesek Felvonulása áll, ahol a 6 győztes szamba iskola mutatja be fergeteges produkcióját! Repüljön el velünk Rióba, ahol garantáltan 30ºC feletti hőmérséklet, fürdésre kiválóan alkalmas óceán és a világ legszebb városa, Rio de Janeiro várja Önöket! A programok mellett bőven marad idő pihenésre és strandolásra is!

Szállás: Választás szerint kiváló tengerparthoz közeli 4*-os szállodában: Felár ellenében magasabb szálláskategória is foglalható tetszés szerint!

Programleírás:

...
2
Olvasás folytatása
1819 Hits
0 hozzászólás

Sevilla - Álmodozás

Álmodozás. Látni a lehetetlent is. Utazás. Átélni a csodát. Mi rejtőzik e gondolatok mögött, melyek mindanyiunk fejében sokszor átcikáznak? És egyáltalán ha mennénk, hova lenne érdemes? Erre a válasz határozottan Sevilla. Egy kihagyhatatlan ízigvérig spanyol város. És ahogy leírom a spanyol szót, már érzem is a pezsgést...flamenco, bikaviadalok, gazpacho, finom borok, kölönböző kultúrák csodavilágai, élénk hagyományok…Kell ennél több? Késett a repülőgéped, vagy törölték a járatodat? Akkor kártérítést kaphatsz. Részletek a flight-refund.hu oldalon.

Sevilla Andalúzia fővárosa, Spanyolország dél-nyugati részén található. Az összes lehetséges módon megközelíthető jól fejlett közlekedési hálózatának köszönhetően. Utazhatunk repülőgéppel, autóval vagy busszal autópályákon, hajóval, bárhogyan is megyünk egy mesebeli világba csöppenünk, melynek hangulata egy életre magával ragad. Miben is rejlik varázsa? Romantikus sikátorszerű utcáin narancsfák és eukaliptuszok hajladoznak, lélegzetelállító építményei, mediterrán növényekkel tarkított helyei álomvilágba kalauzolnak. Ételeinek hagyományos ízvilága, festészete, tánca örök emlék marad a spanyol kultúra központjából.

Sevilla 02Kezdjük utunkat körbesétálva a hangulatos, szűk, kanyargós kisutcákon, melyek nem csak a fiatal szerelmesek szívét lobbantják lángra, de még az idősebb párokban is boldogságot ébresztenek. Spanyol föld ez, ahol magunkba szívhatjuk a lágyan perzselő örök napsütést, élénk vidámságot, az emberek őszinte kedvességét, a Földközi-tenger és Atlanti-óceán lágy fuvallatainak érzéki egybeolvadását. E lélegzetelállító tájban andalogva integethetünk Kolumbusz Kristóf monumentális szobrának, és megtekinthetjük a Santa Maria zászlóshajójának kicsinyített mását. Majd a régi épületek falai között észrevétlenül belecsöppenhetünk a mór kultúrába, onnan tovább pedig a híres királyi palotangyedbe, az Alcazarba, mely a világörökség része. A 913-ban épült Alcazar meghökkentő látványa a kalifák gazdag világába repít el: számos belső udvarával, kertjeivel, szökőkutakkal, pavilonokat összekőtő sétányaival, az épületek színes mór díszítőelemeivel vagy épp az Oroszlán udvarral, mely a királyok hálószobájába vezet. Nyugodtan érezzük különlegesnek magunkat, akár egy spanyol film főszereplői.

...
16
Olvasás folytatása
1296 Hits
0 hozzászólás

Úti cél: Sevilla

Elgondolkoztam mit is tudok Sevillairól, azon kívül, hogy Spanyolország, ott a cselszövő borbély, a veszedelmes nőcsábító Don Juan, és persze a könnyelmű, férfiszívtipró Carmen mellett sok más nem jutott eszembe. Így arra voltam kíváncsi mit is tud nyújtani ez a „kis” város ahhoz, hogy ismertebb legyen a köztudatban. Megérdemli-e, hogy turisták látogassák, van-e látnivaló ott, van-e történelme, illetve találok-e 5 érdekes kihagyhatatlan városi elemet, amiért ajánlanám ismerőseimnek úti célként.

 

Lássuk csak.

...
2
Olvasás folytatása
1176 Hits
0 hozzászólás

Lisszabon útiterv

Akár hiszik, akár nem, pár napja véletlen kezembe került egy újság, amelybe belelapozva láttam meg Lisszabont. Ekkor határoztam el, h nekem egyszer igenis látnom kell ezt a várost!
Sajnos nem vagyok túl szerencsés típus, sosem nyertem még, blogot sem írok, mégis elhatároztam, h megkeresem Önöket, esélyt adva magamnak és páromnak az utazásra.
Bár nem vagyok nagy múzeum- és templomlátogató, de úgy gondolom, Lisszabonban nem csak ezeket lehet megcsodálni.
Párom nagyon szeret sétálni, így biztosan elvinném a Felsővárosba, ahol andalognánk a hangulatos, kanyargós, macskaköves utcákon, és beülnénk egy fado kávézóba.
Megnéznénk a Panteont, amelynek kupolájáról mesés panoráma tárul elénk, majd elmennénk a város híres bolhapiacára, a Feira da Ladra-ra.
Természetesen nem hagynánk ki a villamosozást, a híres 28as sárga villamost. :) Ez nagy-nagy vágyam! Imádnám a szűk utcákat villamossal átszelni, a várost így is megcsodálni, hm...
És még sorolhatnám a tervemet, hogy még hova mennék el Lisszabonba, ha én nyerném meg a repülőjegyet, de teljesen felesleges, hiszen ezt Önöknél jobban senki sem tudja. ;)
Az biztos, kész útitervvel vágnék neki a kirándulásnak, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki a lisszaboni kint létből.

1
Olvasás folytatása
1396 Hits
0 hozzászólás

Élménybeszámoló São Miguel és Terceira szigetekről

Barangolás az Azori-szigeteken

 

Miért éppen Azori, és hol is járunk most?

Portugáliai kalandozásaim során az ország kontinentális részeitől eltekintve Madeirán eddig már jártam. Jött az ötlet, hogy akkor meg kellene nézni az Azori-szigeteket is, mivel ott még sosem voltam. Miért is ne?! :). A mellékelt térképen karikával megjelölve látható a szigetek pontos elhelyezkedése, melyet teljes méretben ITT lehet megtekinteni a Wikipédia jóvoltából. A 9 gyöngyszem a Kanári-szigetekkel, és Madeirával ellentétben nem az ún. hot-spot vulkanizmus eredményeképpen, hanem az óceán mélyén található egymástól távolodó lemezszegélyek miatt a kiömlő láva megszilárdulása nyomán alakultak ki.

...
46
Legutóbbi hozzászólások
tapmagyar
Remek írás, klassz képekkel. Köszönjük!
vasárnap, 11 október 2015 9:09 AM
Thai
Szuper! ;-)
hétfő, 19 október 2015 1:01 PM
fulopnelly
Nagyszerű a két fiatal bátorsága és érdeklődése, hogy ilyen csodás szigetekre elutaztak. Tudásuk és kutató munkájuk azt mutatja, ... Read More
hétfő, 19 október 2015 4:04 PM
davidkallo

Szuper!

Nagyon jó!
kedd, 29 december 2015 8:08 PM
_Astroman_

davidkallo

Kedves Dávid! Örülök, ha tetszett, kérlek szavazatoddal támogasd a blogom, az 5. csillagra kattintva :-) Köszönöm!
szerda, 30 december 2015 4:04 PM
szarvy

gitár

Jó kis olvasmány volt, némelyik utazási iroda nem ír ilyen jó leírást a helyről, pedig neki az értékesítés lenne a célja... Szóva... Read More
szerda, 30 december 2015 5:05 PM
Olvasás folytatása
1868 Hits
6 hozzászólás

Bloggolj a legjobb TAP desztinációkról és nyerj 2 db repülőjegyet Portugáliába!

A TAP Portugal légitársaság őszi játékában két repülőjegyet kap az a nyertes, aki a legjobb blogbejegyzést írja Lisszabonról, Sevilláról, a Zöld-foki szigetekről, vagy Brazíliáról.

A játék menete

A TAP légitársaság minden hónapban egy-egy desztinációjához várja a blogbejegyzéseket, melyek valamilyen módon kapcsolódnak az adott úticélhoz.

Szeptemberben Lisszabon, októberben Sevilla, novemberben a Zöld-foki Szigetek, decemberben Brazília lesz az az úti cél, melyhez az adott hónap utolsó napjáig lehet kapcsolódó blogbejegyzéseket írni. A blogbejegyzésekre a weboldalon regisztráltak tudnak szavazni 2015. december 31-ig. A legtöbb szavazatot kapott blogbejegyzés ek sorrendje dönti el, hogy ki nyeri a versenyt. Azonos szavazati számnál a magasabbra értékelt blogbejegyzés ér el jobb helyezést.

 

...
1
Ehhez a bejegyzéshez érkezett legutóbbi hozzászólások
Illatfelho
Köszönöm a beszámolót! Várom a folytatást!
kedd, 20 október 2015 7:07 AM
Olvasás folytatása
1218 Hits
1 hozzászólás

A világ egyik legfinomabb sütije - Pastéis De Belém

Sikerült bejutni a színfalak mögé is, a Szent Jeromos rendi kolostortól megszerzett recept szerint már majdnem 180 éve kizárólag frissen készülő, legendás üzemben naponta 20 ezer példány talál belőle boldog gazdára!

pasteis de belem

Tulajdonképpen meglehetősen egyszerű sütiről van szó, a Chili&Vanílián van is egy közelítő recept (a helyszínen meglestem: 400 fokon sütik, nagyjából 20 percig és szándékosan nem csinálnak se mini se maxi verziót belőle, hiába lenne rá igény, szerintük csak ez a megfelelő méret és arány), egy erőteljesen zsíros leveles tészta kosárkában van egy szolidan édes sült tejpuding. Sok helyen megkóstoltam előtte és utána is, de egészen egyszerűen közel sem találkoztam olyan finommal, mint amit Belémben készítenek, így szerintem tényleg megéri elzarándokolni Belémbe, ahol egyébként van még amúgy is egy csomó érdekes látnivaló, szóval simán megér egy fél napos túrát is. 

...
2
Olvasás folytatása
1223 Hits
0 hozzászólás

Az első repülős biztonsági videó, amit végig is néztem

Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy a TAP légi társaság gépein olyan videó megy, amin még az amúgy dögunalmas biztonsági instrukciók is érdekesnek tűnnek. Természetes hangvétel, aranyos ötletek, semmi szenzációs nem történik benne, nincsenek látványos special effectek sem, mégis szerethető. Sose gondoltam volna, hogy oda is lehet figyelni egy ilyen kisfilmre.

 

...
1
Olvasás folytatása
1148 Hits
0 hozzászólás

Ronaldo szigetén mindenki elégedett a sorsával

Csipke, bor és Ronaldo. Rögtönzött felmérésem szerint a legtöbb embernek ez a három szó jut eszébe Madeiráról. No meg az, hogy ez az örök tavasz szigete. Sokkal többet én sem tudtam róla, és mivel jól használható útikönyvet sem találtam a szigetről, úgyszólván fejest ugrottam az ismeretlenbe.

Már az odafelé vezető út is kellemesen telt. A sziget legegyszerűbben a portugál légitársasággal közelíthető meg, amely még rendes meleg ebédet szolgál fel fém evőeszközökkel, mint a régi szép időkben. A landolás híresen izgalmas Madeirán, a sziget repterének ugyanis biztos helye van a tíz legveszélyesebb repülőtér listáján. A hegyekkel borított szigeten egyszerűen nem volt elég vízszintes felület, ezért a nem túl hosszú kifutópályát részben cölöpökre, az óceán fölé építették – mindebből azonban semmit sem láttam, mivel sötétedés után érkeztünk.

Februárban a négycsillagos hotelek is megfizethetők.Az utazást tervezve hamar világossá vált, hogy az Atlanti-óceánon megbújó, mindössze 800 négyzetkilométeres szigetet egy bázisról is fel lehet fedezni, így végre nem kellett mindennap bőröndből öltözködnöm. Bár általában előnyben részesítem a kis családi panziókat, Funchalban február elején még nem volt nagy pörgés, így 60-70 euróért nagyszerű négycsillagos szállásokat lehetett találni.Mellettük szólt az is, hogy ingyen volt a parkolás a bérelt autóknak (máskülönben a parkolás rémálom Funchalban), illetve hogy hosszabb gyalogtúrák előtt be lehetett lakni a gazdag reggelikínálatból. Azt nem mondanám, hogy holtszezon volt, itt ugyanis ez ismeretlen fogalom. A mindig kellemes, 18-25 fokos klíma miatt télen azok jönnek ide, akik a hideg ellen menekülnek, nyáron pedig azok, akik nem bírják a hőséget.Van néhány kiemelkedő esemény, mint a szilveszteri tűzijáték, a februári karnevál vagy az áprilisi virágfesztivál, amikor egekbe szöknek a hotelárak, de ezeket leszámítva nagyon jó ár-érték arányban találni szállásokat. Némi keresgélés után a Four View Baia hotelt választottam, ami nagyszerű döntésnek bizonyult. A domboldalon fekvő szálloda nem volt messze a várostól, 10-15 perc alatt eljutottam a központba, de ahhoz azért elég távol volt, hogy ne hallatszódjon fel a város zaja, és elképesztő panoráma táruljon elém az öbölre.Funchalban remek tömegközlekedés van, a városban nincs szükség autóra. Vidéken is sok helyre el lehet jutni tömegközlekedéssel, de azért jóval kényelmesebb és gyorsabb a bérelt autó.

...
0
Olvasás folytatása
1140 Hits
0 hozzászólás