TAP Portugal Amerika akció !!!

New York, Miami, Boston, Torontó, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Belo Horizonte, Brazíliváros, Salvador, Recife, Fortaleza, Natal, Belém és Porto Alegre

Ha január 27 és február 03 között vásárol jegyet a weboldalon 10% kedvezményt kap!! PROMO Kód: TAP1PROMO17

Utazási időszak 2017 július 01. és november 30. között.

HELYFOGLALÁS

Porto bemutató

Porto 400 000 lakosú iparváros, Lisszabon, Madrid és Barcelona mellett Dél-nyugat Európa egyik legjelentősebb városa. Porto Észak Portugália központja, a déli részek örökös ellenfele, sűrűn lakott ősi terület. Porto tartományi székhely és kikötő, a torkolata előtt összeszűkülő Douro kanyarjai előtt. Porto egykor főváros volt, de ezt a címet át kellett adnia Coimbrának, majd Lisszabonnak.

Porto látnivalói

A város központja – a São Bento pályaudvarral – a Praça de Almeida Garrett. Porto főbb látnivalói az óvárosban, az I. Lajos hídnál és szétszórtan, de alig 1 km sugárban helyezkednek el, anélkül, hogy jellegzetes negyedeket alkotnának. Portót igazán vonzóvá fekvése, óvárosi hangulata teszi.
A turisták hamar felfedezik a város vonzerejét, különösen a folyó északi partján fekvő óvárosét. A 4000 éves történelemmel rendelkező Porto ezen része hevenyészve egymáshoz épített, keskeny, düledező, vörös cserepes házakból áll, mely a városközponttól a Ribeira negyedig, a Douro folyó partjáig tart. Porto bejárása fárasztó, mivel igen meredek utcák és sikátorok szabdalják. A Ribeira negyedet egyedülálló látnivalók, nyüzsgő élet és visszafogott köztisztaság jellemzi.
Jó ötlet a várost villamossal bejárni, mellyel egészen az Óceán partján lévő kikötőig is el tudunk jutni.
A belváros főbb nevezetességei gyalog is bejárhatóak.

Tőzsdepalota

A XIX. századi, gránitból és márványból épült tőzsdepalota a város vezető testületének, majd a bíróságnak és a tőzsdének volt az otthona. Napjainkban több, Porto történetét bemutató kiállítás található meg benne.
Nyitva: H-P: 9:00 – 12:00 és 14:00 – 18:00, Sz-V: 10:00 – 12:00 és 14:00 – 17:00

São Bento Pályaudvar

Porto székesegyháza mellett, mely nem egy nagy látnivaló található a São Bento pályaudvar. A pályaudvar állandóan nyitva áll és falán a város történetének jelentős eseményeit megörökítő azulejo (portugál csempe) gyűjtemény található.

Szent Ferenc  templom (Igreja São Francisco)

A Szent Ferenc  templom Portugália egyik legszebb temploma, melynek belsejét 400 kg aranyozott díszítés borítja.
Nyitva: K-Sz: 9:00 – 12:00 és 14:00 – 17:00

Katedrális (SÉ)

Porto katedrálisa a XII. századból származik, amikor erődtemplomként használták, ezért a templomhoz őrtornyok és bástyák tartoznak. A katedrális belső terét a XVII. században építették át, a két stílus nehezen fér meg egymás mellett.
Nyitva: H-V: 9:00 – 12:00 és 14:00 – 17:30

Vila Nova De Gaia

Porto óvárosával szemben, az I. Lajos híd túloldalán találjuk a Vila Nova De Gaia-t, mely a portói bor otthona. a vörös tetőcserepeken fehérre meszelt feliratok, éjszakánként óriási világító neon betűk és a parton álló jellegzetes barco rabelos bárkák vitorláit díszítő nevek mind-mind a nagy britt borforgalmazó társaságokat hirdetik (Taylor, Graham, Cockburn, Sandeman).
Az oportó raktárak többségében ingyenes vezetés és borkóstoló található.
Nyitva: H-P: 10:00 – 12:00 és 14:00 – 17:00

Clérigos Torony (Torre dos Clérigos)

A Clérigos templom 75m magas gránittornyának megmászása után csodálatos panorámával találkozhatunk.
Nyitva: Cs – K: 9:00 – 12:00 és 14:00 – 17:30

Porto kártya (Porto Card)

1 napos Porto kártya (gyalogos) – 5 EUR

Ez a kártya 24 óráig érvényes, nem lehet vele használni a tömegközlekedést, de a legtöbb múzeumba ingyen bemehetünk vele és vásárlási kedvezményeket is tartalmaz.

1 napos Porto kártya – 10,5 EUR

Ez a kártya is egy napig (24 óráig) érvényes, és ezzel a kártyával már használhatjuk a tömegközlekedést.

2 napos Porto kártya – 17,5 EUR

2 napig érvényes Porto kártya.

3 napos Porto kártya – 21,5 EUR

3 napig érvényes Porto kártya.
A Porto kártya a portói repülőtéren, a vasútállomásokon és a turisztikai hivatalokban vásárolhatók meg.

Porto vásárlás

Porto remek lehetőséget kínál a vásárlásra. Leginkább portugál képzőművészeti cikkeket, divatos ruhákat, cipőket és ékszereket lehet Portóban vásárolni. A vásárláshoz legjobb hely a belváros és a Boavista sugárút, ahol a legnagyobb divatmárkák üzletei találhatóak.

Porto repülőtér

Porto repülőtere, az Aeroporto Francisco Sa Carneiro repülőtér Portótól 11km-re északra található. A repülőtér modern létesítményekkel rendelkezik (éttermek, vámmentes boltok, gyógyszertár, WiFi zóna, posta, bank, stb.)

Metro a repülőtér és a belváros között

A portói repülőtérről metró közlekedik a belvárosba, melyet reggel 6:00 és éjszaka 01:30 között lehet használni. A menetidő 23- 35 perc, a jegy ára 1,5 €.

Busz a repülőtér és a belváros között

A portói repülőtérről az STPC buszaival (601, 602, 604) is be lehet jutni a városba, a jegy ára itt is 1,5 €.

Shuttle GOIN’ Porto

A GOIN’ Porto shuttle szolgáltatásával egy irányba 6 € összegért, oda-vissza 9 €-ért a belváros számos pontjára telepített megállóhoz juthatunk el. Részletek: www.goinporto.com

Porto közlekedés

A városban modern tömegközlekedés található, mellyel minden fontos látnivalóhoz el tudunk jutni. Buszok,  villamosok és metro hálózat is található Portóban. Jegyek egy útra 1,45 € áron kaphatóak.
Részletes tájékoztatás Porto tömegközlekedéséről a www.stpc.pt oldalon található.

 

Porto térkép

contentmap_module