TAP Portugal Amerika akció !!!

New York, Miami, Boston, Torontó, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Belo Horizonte, Brazíliváros, Salvador, Recife, Fortaleza, Natal, Belém és Porto Alegre

Ha január 27 és február 03 között vásárol jegyet a weboldalon 10% kedvezményt kap!! PROMO Kód: TAP1PROMO17

Utazási időszak 2017 július 01. és november 30. között.

HELYFOGLALÁS

Lisszabon bemutató

Portugália fővárosa és egyben legnagyobb városa az 547 000 lakosú Lisszabon. A portugál főváros Európa kontinentális részének legnyugatabbra elhelyezkedő városa, mely a Tejo folyó torkolatánál, az Atlanti-Óceán partján fekszik, 300 km-re Algarve-től és 400 km-re a spanyol határtól. Lisszabon változatos programokat kínál látogatóinak – strandok, történelmi emlékek, hegyek és a Lisszabon közelében lévő látnivalók miatt érdemes a városba látogatni.
Lisszabon Európa egyik legrégebbi városa, a város öregebb, mint Róma, London, vagy Párizs. Ammanhoz, Rómához és San Franciscohoz hasonlóan Lisszabon is hét dombra épült. Bár fárasztó lehet, de Lisszabon felfedezésére a gyaloglást ajánljuk, mivel a látnivalók viszonylag közel vannak egymáshoz.
Lisszabon igazi globális város, jelentős pénzügyi, kereskedelmi, média, oktatási és turisztikai központ.

Lisszabon kártya (Lisboa Card)

A Lisszabon kártya a Lisszabonba látogató turistáknak kialakított kedvezménykártya, mely lehetővé teszi, hogy ha már megvásároltuk a kártyát, akkor ingyen használjuk a lisszaboni tömegközlekedést (buszok, metró, villamosok, sikló, HÉV) és ingyenesen, vagy csökkentett áron mehessünk be minden fontos múzeumba, gallériába és egyéb, a turisták által látogatott helyekre.

A Lisszabon kártya ára:

24h

felnőtt

18,5 €

24h

gyermek (5-11 év)

11,5 €

48h

felnőtt

31,5 €

48h

gyermek (5-11 év)

17,5 €

72h

felnőtt

39,0 €

72h

gyermek (5-11 év)

20,5 €

 

Lisszabon látnivalók

Belém-torony

A városközponttól nyugatra található Belém városrészben Lisszabon egyik legismertebb látnivalója, az UNESCO világörökség részét képező Belém torony. A nagy földrajzi felfedezések korában innen indultak a portugál hajósok. A Belém-torony egy kis gótikus erődítmény a folyó partján.

Szent Jeromos kolostor

A Szent Jeromos kolostort és a benne található templomot Vasco da Gama tiszteletére emelték a XVI. sz. első felében, India felfedezésének tiszteletére. A Szent Jeromos kolostor előtt a folyóparton található a felfedezések emlékműve.

Alfama negyed

Az Alfama negyed Lisszabon középkori negyede, mely viszonylag épségben maradt az 1755-ös földrengés után. A számos látnivaló között itt található a Szent György vár, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Lisszabonra. Az Alfama negyedben macskaköves sikátorokat, fehér, meszelt házakat találunk.

Baixa negyed

Erősen eltérő elegáns stílusával a Baixa negyed is remek látnivaló Lisszabonban. A neoklasszicista stílusú Baixa negyed a földrengés után épült fel, jellemzőek rá a folyóhoz menő sugárutak, impozáns terek és az egymásra merőleges utcák. Ebben a városrészben sok az étterem, kávézó, esténként itt korzóznak a helyiek és a turisták is. A Baixa negyedben található Lisszabon főtere is, a Praca da Comércio.

Bairro Alto

A Bairro Alto a Baixa negyed felett található városrész Lisszabonban, ahol a fadoval, a tipikus portugál népzenével találkozhatunk. A Bairro Alto évszázadokkal ezelőtt az egyszerű munkások és kézművesek otthona volt, majd a XIX. században a jelentős portugál újságok és szerkesztőségek költöztek ide. Manapság a Bairro Alto területén számos bár és étterem várja a vendégeket. A városrész nagy része le van zárva a gépkocsiforgalom elől.

Közlekedés Lisszabonban

Lisszabon modern tömegközlekedési rendszerrel rendelkezik. A repülőtér igen közel található a belvároshoz, kevés csomaggal az Aerobus járat lehet az ideális a transzferre. Városon belül metróval, villamossal, taxival, vagy felvonóval közlekedhetünk.

Lisszabon időjárása

Lisszabon Európa egyik legkellemesebb időjárásával rendelkező fővárosa. A tavasz és a nyár meleg és száraz, a tél szeles, de enyhe.

 

Jan

Feb

Mar

Apr

Maj

Jun

Jul

Aug

Szep

Okt

Nov

Dec

Nappal (°C)

14

16

18

19

22

25

27

28

26

22

18

15

Éjszaka (°C)

7

8

10

11

13

16

17

18

17

15

11

9

Csapadék (mm)

95

87

85

59

44

18

4

5

33

75

100

97

 

Lisszabon időjárása

LIS időjárás

Lisszabon térkép

contentmap_module